Monday 22 March 2010

Nem akarom... :(

Komolyan mit kell csinálni olyankor, ha az ember házit kap angolból, ami a haladó nyelve mégis kibaszott szarul áll belőle? A házi ráadásul levél írás 2 db 50 szavas és 2 db 120 szavas. Az egyik 50 szavasnál majdnem 10 percembe került egy 8 szavas mondatot összerakni, ami után meg is akadtam, mert nem tudom, hogyan tovább. Tudom, hogy érettségin ez lesz a legrosszabb és legnehezebb feladatom, sőt valószínű, hogy egyáltalán pontot sem kapok rá.
Mindegy.
A töri kis esszét a kereszténység kialakulásáról sem csináltam meg valami normálisan, mivel erről nincs igazán sok infóm, meg a vallás az nálam kényes téma, elfogadom, hogy van valami-valaki aki azért irányítja vagy befolyásolja, vagy tudom is én mit csinál, de ez nem skatulyázható be úgy mint kereszténység, zsidóság, buddhizmus, stb. Meg ha régen voltak ilyen csodák, mint feltámadás, vízen járás, víz szét választás, meg egyebek, akkor az utóbbi időben miért nem volt, kicsit olyan ez, mint, hogy a majmok az őseink, de csak régen voltak képesek emberré válni ma már nem....bla-bla-bla. És akkor ezeket a dolgokat akarják velünk megtanultatni, mikor nem hiszek benne, és nem is tudom elfogadni. Hülyeség. Nem a vallás maga a hülyeség, hanem ahogy kezelik, meg valaki vagy hívő és neki nem kell bizonygatni azt amiben hisz, bízik, hanem a lelke legmélyéig biztos benne, vagy valami ilyesmi. De mégis próbálják ránk kényszeríteni, történelem óra címén.
Azt is tudomásul veszem, hogy megtaníttatják velünk az egyetemes és magyar történelmet, bár ugyanezt sok ország nem teszi meg, de hogy kötelező legyen belőle érettségizni, mikor egy csomó továbbtanulási szakon nincs is rá szükség??! Legyen választható, ne pedig kötelező. De mivel ezen sem fognak az én kedemért változtatni, ez is mindegy...
Most fogom elolvasni a heti és napi horoszkópom, remélem valami jót is írni fog. És persze közben már nagyon várom a jövőhét pénteken kezdődő tavaszi szünetet :)

No comments:

Post a Comment