Monday 29 November 2010

Most akkor ki formál kit?

Na hát ja, megint nem tudok aludni, mert fordított rendben éltem a hétvégét, éjszaka fenn, nappal meg alvás. Most meg nem vagyok elég fáradt hogy el tudja aludni.
Valahogy a nevekhez jutottam, mert eszembe jutott hogy csoport társam mondta neki decemberben lesz a névnapja, de szerencsére még 2 hét múlva.
Na tehát,
Hajnalka 
név jelentése: Hajnal
név eredete: magyar eredetű, a 19. században elterjedt női név, az Auróra magyarosításaként, illetve a Hajnal név kicsinyítős képzős formájából.
név elemzése: A Hajnalka név az önkifejezésre erős vágyat érző személyiség kialakulását segíti. Viselői szeretnek olyan munkakörben dolgozni, amiben másokkal is kapcsolatban vannak, így elkerülhetik az egyhangúságot, amit nehezen viselnek. Ugyan szeretik a spontán cselekvést, mégis leginkább a gyakorlatias szempontok határozzák meg döntéseiket. Barátságos természetűek, de nehézségeik vannak a kommunikációval.

Renáta
név jelentése:  Újjászületik, újrakeletkezik
név eredete: Latin
név elemzése: A Renáta név barátságos természetű, kedves személyiség kialakulását támogatja. A név viselői otthonosan mozognak a művészet világában. Értékelik a minőségi dolgokat, de erejük, lelkesedésük nem mindig elég ahhoz, hogy valóra is váltsák álmaikat, vagy kielégítsék szükségleteiket. Sokszor segítenek másoknak, de az is gyakran előfordul velük, hogy túlságosan sokat foglalkoznak mások gondjaival.

Lajos
név jelentése: hírnév, háború, hangos
név eredete: Germán-francia eredetű
név elemzése: A Lajos név kettős hatással lehet viselőire, akik olykor nagyon kedvesek, felhangoltak, boldogok, és kellemes társasági emberek, de máskor mély önsajnálatba burkolóznak, hangulatuk ingadozó, és nagyon elutasítóak. Ez a természet mások számára kiszámíthatatlan és kiismerhetetlen, ami a magánéletükben is számos feszültség okozója. Gondolataik és érzelmeik mélyek, de mivel ezt túlérzékenység fokozza, minden vélt vagy valós sérelem mélyen érinti őket.

Emese
név jelentése: Eme, anya, anyácska
név eredte: Magyar eredetű, a finnugor tövű Emesü névből.
név elemzése: Az Emese név komoly, felelősségteljes, nyugodt személyiség kialakulását biztosítja. Diplomáciai érzéke kifinomult, stílusa kedves, lenyűgöző, könnyed, ezért sokan kedvelik társaságát. Mivel nagyon vágyik arra, hogy megérte mások gondolatait, érzelmeit, és ehhez igen magas érzelmi intelligenciával rendelkezik is, így olyan munkahelyen kamatoztathatja adottságait leginkább, ahol ez szükséges. A név viselői családcentrikusak, mint szülők nagyon megértők és türelmesek.

Viktória

név jelentése: Győzelem, diadal
név eredete: Latin eredetű, a Viktória győzelem istennőjének neve.
név elemzése: A Viktória felelősséggel bíró, méltóságteljes személyiség kialakulását támogatja. Szinte mindenben sikereket ér el, amihez csak fog. Becsüli a minőséget. Nagy érdeklődéssel fordul a filozófia felé, de különféle művészetek is nagyon lekötik, mint például a színjátszás, az irodalom, a zene. Sokat tűnődik az élet mögöttes tartalmán, érdeklik a különféle vallások és okkultizmus is. 

Nos aki úgy gondolja, hogy megérdemelte volna, hogy az ő nevét is leírjam, annak vigasztalásul mondom, hogy vagy nem találtam meg az adott oldalon, vagy már túl álmos voltam, hogy megpróbálkozzak vele. Utólag is bocsánat érte. Jó éjt :)
(Akit esetleg érdekel innen írtam ki őket: http://www.nevenapja.hu/nevek/nevek_jelentese.html ) 

No comments:

Post a Comment